Scottish Open 2014

2009 Women's British OpenScottish Open er en av de store og viktige golfturneringene på den europeiske PGA-touren. Fra og med 2014 spilles turneringen på Royal Aberdeen Golf Club, i nærheten av Aberdeen. Turneringen finner tradisjonelt sted en uke før The Open Championships, og er spillernes siste sjanse til å kvalifisere seg til denne turneringen.

Scottish Open ble første gang arrangert i 1972. Turneringen ble også spilt i 1973, men deretter var det en tolv år lang pause før turneringen igjen var på kalenderen til den europeiske PGA-touren. I sesongen 1997 overtok Loch Lomond World International plassen til Scottish Open på PGA-touren. I 2001 ble det bestemt at Loch Lomond-turneringen skulle bytte navn til Scottish Open, og at alle tidligere turneringer skulle telle som Scottish Open-turneringer. På grunn av dette fikk man to vinnere i 1996. I 2011 flyttet turneringen på seg igjen, til Castle Stuart Golf Links, men nå har den funnet et nytt hjem i Aberdeen. Årets Scottish Open ble vunnet av engelskmannen Justin Rose. Svenske Kristoffer Broberg kom på en flott andreplass.

Scottish Open er ikke bare en viktig prestisjeturnering, den er også en verdifull turnering rent økonomisk. I 1972 fikk vinneren 10 000 britiske pund, men i 2008 hadde førstepremien økt til utrolige 3 millioner pund.

Privacy Policy