PGA

2013-11-19_1526PGA-touren er golfsportens mest prestisjefylte turnering. Dette er en amerikansk tour for profesjonelle spillere, og turneringene spilles hovedsakelig i USA. Selv om turneringen spilles i USA, deltar det selvsagt spillere fra hele verden. PGA-touren er den golfturneringen i verden som har de største premiene, og derfor er det bare de beste spillerne som deltar i turneringen.

PGA-sesongen varer fra januar til november. Totalt spilles det mellom 47 og 50 turneringer i løpet av sesongen, fordelt på 44-45 uker. Minst en av turneringene er en lagturnering uten pengepremie. Touren følger været, og starter derfor på Hawaii, der været er fint hele året. Deretter spilles det i California og Arizona, før touren går videre til Florida. I april flytter touren nordover, før den flytter sørover igjen om høsten. Fire av turneringene er majors.

PGA-touren gir deg mange muligheter til å gjøre golfveddemål. Du kan vedde på hver enkelt turnering, eller på hvem som vinner sesongen sammenlagt. Mange nettkasinoer og veddemålssider tilbyr sportsveddemål, og golf er en av idrettene du kan satse penger på.

Kvalifisering

For å kunne delta i PGA-touren, og i andre profesjonelle tourer, må man kvalifisere seg. De profesjonelle tourene spilles på flere nivå. Spillerne starter på lave nivåer, og spillerne må som regel jobbe seg oppover i mange år før de blir med på tourene på høyeste nivå. Premiebeløpene øker etter hvert som man kommer opp på høyere nivå, og på de høyeste nivåene er premiene så store at enkelte av spillerne faktisk kan leve av å spille turneringer. Dette er uvanlig, men golf er en sport der det er virkelig store penger å vinne til de aller beste. Ingen andre turneringer har de samme gevinstene som PGA-touren, og derfor drømmer mange av spillerne om å kvalifisere seg til turneringen.

Man kan kvalifisere seg til PGA-touren på flere måter. Det er en kvalifiseringsskole hver høst, som består av seks runder. De 30 beste spillerne får spille på touren neste sesong. De 25 beste spillerne på Nationwide Tour spiller på PGA-touren neste sesong. Det får også spillere som har vunnet minst tre konkurranser på Nationwide Tour. Dersom spillerne ikke kvalifiserer seg automatisk gjennom seire i løpet av sesongen, må de gå gjennom en ny kvalifisering hvert år.

De 125 spillerne på PGA-touren som har vunnet flest penger i løpet av året, får spille neste sesong. En spiller som vinner en PGA-turnering, er garantert plass på touren de neste to årene. De som vinner World Golf Championships, får spillerett på touren i tre år, og en vinner av en majorturnering er sikret plass på PGA-touren de neste fem årene.

Nordmenn på PGA-touren

Den eneste norske spilleren som har kvalifisert seg til PGA-touren er Henrik Bjørnstad. Han spilte i sesongene 2006 og 2010. Erik Compton, som er amerikansk, men også er norsk statsborger, kvalifiserte seg til sesongene 2012 og 2013.

Suzann Pettersen har spilt på LPGA-touren, som er kvinnenes svar på mennenes PGA-tour. Kvinnene spiller også om store premier. Susann Pettersen har klart flere seire på touren, og har også gjort seg bemerket internasjonalt.

Privacy Policy