Kultur og fritid i Eidskog

2013-11-19_1453Eidskog kommune ligger ved Glomma, og grenser blant annet til Sverige. Kommunen tilbyr mange naturopplevelser for den som søker en aktiv ferie. Glomma egner seg både til fiske, båtturer og bading. Skogsområdene tilbyr rekreasjon, og samtidig er man i nærheten av byer og tettsteder.

Været i Eidskog er ganske stabilt i sommerhalvåret. Som innlandskommune, har området relativt lite nedbør om sommeren, og temperaturen kan bli ganske høy. Men det kan også være stor forskjell på dagtemperatur og nattetemperatur, selv om sommeren.

Severdigheter og attraksjoner

Eidskog var tidligere et viktig militært område. Derfor finnes det flere forsvarsverker både i kommunen og i nærheten. Det største og viktigste forsvarsverket i regionen er Kongsvinger festning. Det ligger også mindre forsvarsverker ved Magnor og Matrand. Årsaken til at det ble bygd så mange forsvarsverker her, var at området var en viktig ferdelsåre mellom Norge og Sverige. Flere ganger fryktet man en invasjon fra Sverige, og forberedte seg derfor på det verste. Men veien over grensen ble også brukt til fredelige formål, blant annet av pilegrimer på vei til Nidaros.

Tidligere lå det en stavkirke i Eidskog. Den stammet fra 1100-tallet, men finnes ikke lenger. I stedet ligger det en annen kirke på samme sted. Eidskog kirke er fra 1665, og er også vel verdt et besøk. Norges eldste sluseanlegg for tømmer, Sootkanalen, ligger i Eidskog. Sootkanalen besøkes av mange turister om sommeren.

En av kommunenes berømte innbyggere var dikteren Hans Børli. Hjemmet hans, Oppistuen Børli, er åpent for besøkende. Grenselosmuseet i Eidskog er også en turistattraksjon. Her hylles både kjente og ukjente helter for motet de viste da de hjalp ukjente mennesker på flukt. Almenninga bygdetun og Morokulien besøkes også av turister som kommer til Eidskog.

Glassverk og skiproduksjon

Magnor Glassverk er et av de mest besøkte stedene i Eidskog. Mer enn 220 000 personer er innom Glassverket hvert år. Der kan de oppleve hvordan sand blir til glass, og se hele prosessen fra råvare til ferdig produkt. Besøkende vises rundt på glassverket på guidede turer. Når turene er ferdige, kan de kjøpe med seg ferdige produkter fra glassverkets fabrikkutsalg.

Hvis man liker å se hvordan ting lages, bør man også besøke Rønning Treski. I den tradisjonelle treskifabrikken kan man se hvordan skiene blir til.

Aktiv ferie

I tillegg til fiske og båtturer, samt fotturer i naturen, kan man også spille golf i Eidskog kommune. Eidskog golfbane er en nihullsbane. Den har driving range og putting green. Man kan leie golfvogner, men man må ha med seg sitt eget golfutstyr, ettersom de ikke leier ut køller. Banen ligger 2 km fra Magnor. Det er et omkledningsrom og en bar i tilknytning til banen. Golf er den perfekte kombinasjonen av frisk luft, trim og underholdning. Man kan spille alene eller sammen med venner. Man bestemmer også selv om man vil konkurrere eller bare trene. Golf er en aktivitet som passer for hele familien. Man må ha gjennomgått grunnkurs for å spille, men det kan man ta på de fleste golfklubber.

Privacy Policy