Kraft Nabisco Championship (ANA Inspiration)

Kraft-Nabisco-Championship-Logo2Denne golfturneringen for kvinner, nylig omdøpt til ANA Inspiration etter at All Nippon Airways ble tittelsponsor, ble grunnlagt av den amerikanske sangeren, skuespilleren, og TV-vertinnen Dinah Shore i 1972 (navnet ‘the Dinah Shore’ blir også noen ganger brukt).

Turneringen er i dag en del av LPGA-touren, har hatt status som majorturnering siden 1983, og blir årlig avholdt på Mission Hills Country Club i Rancho Mirage, California. Det har i årevis vært en tradisjon at vinneren hopper i dammen på det 18. hullet, og denne dammen har fått kallenavnet «Poppie’s Pond» etter den tidligere turneringsdirektøren Terry Wilcox som blir kalt «Poppie» av sine barnebarn. ANA Inspiration spilles som regel i slutten av mars/starten av april, har ca. 2.5 millioner dollar i premiepotten, og har blitt delvis kjent som en sportsbegivenhet som tiltrekker seg mange lesbiske tilskuere.

Årets vinner var amerikaneren Brittany Lincicome som blant annet er kjent for å ha en av de lengste drivene i kvinnegolf. Hun har spilt på LPGA-touren siden 2005, og faktisk vunnet ANA Inspiration en gang før, i 2009 da turneringen fortsatt het Kraft Nabisco Championship. Vår egen Suzann «Tutta» Pettersen har deltatt i turneringen 6 ganger, og har blant annet 3 andreplasser og en femteplass å vise til.

Privacy Policy