Jordan Spieth

Jordan Alexander Spieth er kanskje ikke et navn som vekker de store assosiasjoner utenfor de golf-interessertes rekker, men dette kan snart forandre seg. Den 23-år gamle amerikaneren er nemlig i ferd med å etablere seg som en av sportens aller største profiler, og vil med tiden kunne bli et like kjent merkenavn som selveste Tiger Woods. Spieth, som for tiden topper den offisielle rankingen over verdens beste golfspillere, er nemlig et talent helt utenom det vanlige.

Stortalentet fra Texas

Spieth ble født 27. juli 1993 i Dallas, Texas, og begynte å spille golf allerede i femårsalderen. Etter å ha spilt seg opp gjennom lokale turneringer fikk Spieth sitt virkelige gjennombrudd i 2009, da han vant det amerikanske juniormesterskapet. Spieth gjentok bedriften to år senere, og ble med det den andre i historien etter Tiger Woods til å vinne mesterskapet to ganger.

Triumfåret 2015

jordan-spiethPå seniornivå måtte imidlertid Spieth vente til i år på det store gjennombruddet. Når det først kom, var det til gjengjeld ingen tvil om hvem som var den nye sjefen i byen. I årets US Masters vant Spieth en suveren seier foran et knallsterkt felt som inkluderte storheter som Rory McIlroy og Phil Mickelson. Imponerende nok i seg selv, men Spieth tangerte like godt Tiger Woods banerekord fra 1997 ved å fullføre turneringen med bare 72 slag. Senere samme år vant Spieth dessuten U.S. Open, og ble med det den yngste til å vinne dette trofeet siden Bobby Jones i 1923. For å være på den sikre siden rundet Spieth av med å forsvare fjorårets seier i den prestisjetunge FedEx Cup.

Lysende framtid

Hva er det så som gjør Spieth til en så briljant spiller? Ekspertene har påpekt at 23-åringen deler mange karaktertrekk med Tiger Woods: En makeløs evne til å holde hodet kaldt under press, en fantastisk drive og en perfeksjonisme som ikke overlater noe til tilfeldighetene. Det er disse kvalitetene som gjør at Spieth spås en lysende framtid i golfsporten.

Privacy Policy