Golfuttrykk man bør kjenne til

Golf er en sport med et veldig enkelt konsept, men likevel er det kanskje ikke alltid så lett for en utenforstående å forstå hva alle ordene og uttrykkene betyr. Til tross for at man greit kan følge gangen i spillet uten å kjenne den nøyaktige betydningen av disse uttrykkene, så er de veldig gode å kjenne dersom man virkelig ønsker å forstå hele gangen i spillet.

golf4Dessuten er det veldig nyttig informasjon dersom man skal følge de store golfturneringene på TV eller nett. Stadig flere nordmenn har de siste årene fått øynene opp for dramatikken og glamouren som omgir de største internasjonale dystene som Masters, US Open og British Open, men hvis du ikke kjenner til uttrykkene går du selvfølgelig også glipp av mye av spenningen.

At golf er spennende er det nemlig ingen tvil om. I de avsluttende rundene er det som regel bare et par slag som skiller spillerne i teten. Ikke så rent sjelden avgjøres det hele med en såkalt putt, som gjør konkurransen nervepirrende og spennende til siste sekund. Det finnes nemlig mange forskjellige bettingsider som tilbyr spill på ulike golfturneringer, og disse nettsiden har faktisk også en del underholdningsspill. For eksempel kan man vinne penger på Jack Hammer i pausen mellom hullene, når man har funnet et bra nettcasino som gir deg både underholdningsspill og betting.

Noen av uttrykkene minner om andre ord. Mange av dem er også på engelsk, da golf er en internasjonal idrett. «Par» er det antallet slag en spiller er beregnet til å skulle bruke på et hull dersom hans handicap er 0. «Birdie» er å fullføre hullet med et slag mindre enn par. Dersom man bruker tre slag under par kalles dette en «Albatross». Å «adressere ballen» er det siste spilleren gjør før et slag, nemlig i det øyeblikk posisjonen er inntatt og kølla ligger bak ballen.

Privacy Policy