Golfutstyr – køller

2013-11-19_1504Golfkøller finnes i mange prisklasser. Man kan leie utstyr, men dersom man planlegger å spille mye, er det greit å ha egne køller og baller. Hvis du er usikker på hvilke køller du trenger, eller hvor du får kjøpt dem, kan du spørre i den lokale golfklubben, eller sjekke på internett.

Golfballer er selvsagt også nødvendig, men det finnes ikke så veldig mange typer baller å velge blant. Utvalget i køller er mye større, og det er som regel viktigere å velge de rette køllene enn å velge de rette ballene.

Køller

Det finnes mange ulike golfkøller. De har forskjellige navn, som drivere, puttere og lignende. Årsaken til at det finnes så mange ulike køller, er at golfbaner er svært forskjellige. Det er laget køller for å passe til alle typer landskap og forhold. De fleste golfbanene har gress, men noen ganger slår man ut fra asfalt, og man kan også havne i en sandbunker. I slike tilfeller trenger du spesialkøller.

Profesjonelle spillere har et stort utvalg av golfkøller, og velger ut de som passer best til den banen de skal spille på. Som nybegynner trenger man ikke like mange køller. Da kan man investere i et grunnsett, som inneholder de vanligste køllene. Deretter kan man kjøpe nye køller etter hvert som man trenger dem.

Golfkøller selges også enkeltvis, slik at du bare kan kjøpe et par-tre køller dersom du ønsker det. Men med et nybegynnersett er du best rustet. Når du har kjøpt køllene, må du lære deg hvilke egenskaper de ulike køllene har, og i hvilke situasjoner det lønner seg å bruke hvilken kølle.

Hvor kjøper jeg golfkøller

De fleste sportsbutikker selger golfkøller, eller kan i hvert fall skaffe dem på bestilling. Du kan også bestille golfkøller over nettet. Når du har kjøpt køllene, er det også viktig å ta godt vare på dem. Køllene holder lenge dersom du passer godt på dem.

Det viktigste du trenger for å ta vare på køllene, er en god golfbag å oppbevare dem i. Da holder du køllene samlet, og det er lett å bære dem rundt og frakte dem med seg. Bagene har også plass til golfballer, hansker, vann og andre ting.

Beskytt køllene mot riper og bulker. En skadet golfkølle kan miste egenskapene sine, og gi dårligere slag. Husk å rengjøre køllene dersom de blir skitne. Skitt på køllene vil også påvirke egenskapene deres.

Turneringsspill

Når du spiller konkurranser, kan du bare ha med deg 14 køller i bagen. Dersom du har flere køller enn det, må du velge ut de køllene du tror du får mest bruk for på banen du skal spille på. Du kan selvsagt ikke hente andre køller eller bytte ut køller mens spillet er i gang.

Ikke spill med en skadet eller bulket kølle. En skadet kølle vil påvirke slaget, og ballen vil kanskje ikke reagere slik du trodde. Ikke prøv å fikse en skadet kølle selv. Det er bedre å investere i en ny kølle. Selv om køllen var del av et sett da du kjøpte den, kan du kjøpe alle køller som enkeltkøller.

Privacy Policy