Golfutstyr – golfklær

2013-11-19_1456Når du ser golf på TV, har spillerne som regel en spesiell klesstil, men dersom du skal spille på amatørnivå, trenger du ikke investere i dyre klær. Utstyret er viktigere enn klærne. Utstyret trenger heller ikke å være dyrt.

Gode sko

En golfbane er veldig stor, så du er nødt til å gå ganske mye. På mange baner kan man leie golfbiler og kjøre rundt, men man må likevel gå lange avstander. Noe av det viktigste du trenger, er derfor et godt par sko. Det finnes spesielle golfsko i ulike prisklasser. Golfsko skiller seg fra andre sko, og det lønner seg alltid å investere i egne golfsko.

Sørg for at skoene passer godt og er behagelige å gå i. Det er lurt å gå inn skoene før du spiller en lang kamp, slik at du ikke får gnagsår eller lignende mens du spiller.

Det er greit å ha vanntette golfsko, selv om man ikke bør spille golf i kraftig regn, for da blir greenen våt og tung. Likevel er det lurt å ha med regnklær. Været kan plutselig endre seg. Selv om du ikke skal spille videre i regnet, kan det være langt å komme seg i hus, og uten regnklær kan du bli skikkelig våt.

Det er ikke behagelig å spille i regnklær, og regn vil også gjøre det tungt og vanskelig å spille. Husk også at du aldri må spille golf i tordenvær. Det kan være farlig å holde en golfkølle når det lyner. Det er også farlig å søke ly under trær dersom det er torden. Hvis det begynner å tordne, bør du komme deg vekk fra banen.

Behagelige klær

Golf er en utendørssport, derfor må du selvsagt kle deg etter været. Hvis du spiller i Norge, trenger du andre klær enn dersom du spiller golf i varmere strøk. Det finnes egne golfklær, men du trenger ikke å investere store summer i golfklær, i hvert fall ikke dersom du spiller på amatørnivå. Du trenger behagelige klær som ikke er i veien eller hindrer slaget ditt. Klærne bør ikke stramme, men heller ikke slenge hit og dit.

Hvis du skal delta i konkurranser, kan det hende du må investere i klær, for det er ofte regler for hvilke klær man kan bruke. Dette sjekker du best ved å spørre på forhånd, eller lese om reglene på nettet. Men dersom du bare spiller på hobbybasis, trenger du ikke å tenke så mye på klærne.

De fleste tror man bare kan spille golf om sommeren, men dersom det er bart, kan man faktisk spille fra tidlig på våren til seint på høsten. Det kan være begrensninger på banenes åpningstider, men så sant forholdene er gode, kan man spille i mange typer vær. Kraftig vind legger selvsagt en begrensning på spillet.

Hvis du spiller på kjølige dager, er det lurt å ha på en varm jakke som ikke er for klumpete. Klærne må heller ikke begrense bevegelsene dine når du svinger køllen. Om våren og høsten er det lurt å ha på seg lue og hansker. Det er ikke morsomt å spille dersom man fryser.

Privacy Policy