Golftur til Storbritannia og Irland

Selv om det å spille golf i Norge er fantastisk på sommeren, frister det også å besøke andre baner, spesielt på de britiske øyer. En av de flotteste banene i verden ligger kun en kort flytur fra de fleste flyplassene i Norge. Vi snakker om Turnberry på den skotske atlanterhavskysten. Men, spørsmålet er alltid, bør du planlegge reisen selv eller bruke en turoperatør som tilrettelegger alt for deg?

Vurderer du å besøke en golfbane i utlandet foretrekker mange å bruke en turoperatør som har spesialisert seg på golfturer. På denne måten får du mest ut av ferien din, og alt er tilrettelagt hver eneste dag. Ikke minst sparer du masse tid på reising, for de lokale banene kan ligge et stykke unna de største byene man ellers besøker.

Fordeler med turoperatør

golf-irlandDu trenger selvfølgelig ikke å benytte deg av en turoperatør for golfturer til Skottland og Irland, de to mest populære utenlandske destinasjonene for golf fans. En turoperatør vil koste deg mer, og i teorien kan du også planlegge en identisk tur selv. Problemet er at dette kan føre til mye stress og krever faktisk mye spesifikk kunnskap om områdene du skal besøke. Sannsynligvis vil du ikke få den samme turen hvis du planlegger den selv, fordi du ikke vil vite om de samme stedene: Fra mindre kjente, til utmerkede golfbaner som ikke blir besøkt så mye av turister. Hovedgrunnen for å velge en turoperatør er den nøkkelferdige transporten, som gjør turen så mye mer behagelig og tilrettelagt. Det er stor forskjell fra å kjøre bil selv på feil side av veien enn å sitte på i en komfortabel Mercedes mini-buss som tar deg fra bane til bane, mens du nipper til god whisky.

Kompliserte regler

Selv den grunnleggende turplanleggingen kan bli mye enklere ved å bruke en spesialist. For eksempel, nesten alle de beste golfbanene på de britiske øyer er teknisk sett private klubber, men i motsetning til de amerikanske er du også velkommen her selv om du ikke skal spille. Selv om du kan besøke banen uten å spille har de ofte kompliserte regler, med enkelte dager i uken eller tider på dagen hvor kun medlemmer får komme inn. Hvis du ønsker å spille på flere baner i et spesifikt geografisk område, som faktisk er vanlig å gjøre når man først er på tur, blir det vanskelig å sette seg inn i de ulike reglene. Velger du en rute langs Ayrshire-kysten av Skottland, men ikke vet hvilken dag Ladies Day på Prestwick blir avholdt, kan plutselig hele den ukentlige reiseruten bryte sammen. Gode turoperatører vet hvor du kan spille og du risikerer aldri å komme til stengte dører.

Få mest ut av turen din

Så når det kommer til Skottland, Irland, England og Wales, så anbefales det altså å bruke en turoperatør, hvis du har råd til det. Dette kan være forskjellen mellom fiasko og suksess når alt kommer til alt. Hvis du allikevel er glad i logistikk, lese GPS og kart, og gjøre ting helt på egenhånd, er en turoperatør på ingen måte nødvendig, men i så fall er det sterkt anbefalt av deg å kjøpe en utgave av Allan McAllister Fergusons ”Golf in Scotland”. En god turoperatør vil gjøre alle aspekter av turen enklere, spesielt planlegging av selve golfspillingen og gjøre transporten lettere, men de har også en tendens til å komme opp med gode råd for puber, restauranter og overnatting. Det gjelder å få mest ut av turen sin.

Resten av verden

Hvordan ser det så ut i resten av verden, må du også her forberede deg på sære forhåndsregler? Ikke i Europa, som Spania eller Italia – i verden ellers. Først og fremst, skal du kombinere flere aktiviteter med golf, får du sannsynligvis dårlig tid. Reiser du til mer eksotiske steder som Australia, New Zealand, Sør-Afrika, Kina, Vietnam eller Thailand må man vite at avstandene mellom de forskjellige aktivitetene kan være stor. Det å rekke alt på egenhånd er i seg selv vanskelig, men også sikkerheten kan være et problem flere steder. Kanskje er de pengene man bruker på en turoperatør hos disse stedene en god investering. Asia har mange flotte golfbaner og det å spille golf her er en opplevelse i seg selv.

Privacy Policy