Golfferie

Det er noen år siden golf-feberen tok av for fullt, og den «verste» feberen har kanskje gitt seg – vi hører i alle fall ikke like mye om det. Men fortsatt er det utrolig mange som spiller golf rundt om i hele verden, og konseptet med golfferier er stadig like populært. Egentlig «tema»-ferier i det store og hele, men golf kommer kanskje i en særklasse her. Et flott alternativ til deg som ikke ønsker eller liker å ligge på stranda hele dagen, og det kan jo være greit å dra på ferie for å slippe å lure på hva du skal finne på når du står opp om morgenen – du skal nemlig spille golf. Ikke minst finner du alltid noen som deler din interesse og er der av samme grunn som deg. I dag arrangeres det golfferier over hele verden, men noen land stikker seg ut.

Golfsportens vugge – Skottland

scotland-golf-travelSt. Andrews i Skottland regnes for å være golfsportens vugge. Her har de spilt golf i 600 år, og det er også herfra reglene kommer. The Old Course regnes som den aller fremste banen å spille på, men det koster penger: Skal du kjøpe deg plass her må du regne med å punge ut mellom 14000–24000 kroner. I pakken får du én runde på The Old Course, én runde på en av de andre banene i nærheten og to netter på hotell. Ellers kan du delta i lotteri som kan gi deg starttid, enten på dagen eller om et år. Skottland har omlag 700 golfbaner, så det lønner seg og undersøke litt før en setter kursen dit. Du kan også bestille pakketurer til golfsportens hjemland, da blir det meste av planleggingen gjort av turoperatøren. Er det første gang du har tenkt deg på golfferie kan jo det være et godt alternativ. Klimamessig kan Skottland være litt så som så, men du reiser ikke for været sin skyld til Skottland, men for å spille golf. Uansett burde du en eller annen gang spille golf i Skottland. Det er nesten obligatorisk for alle golfspillere – ellers kan du nesten ikke si at du er en ekte golfentusiast!

Golfferie i Spania

Hvis været har noe å si når du skal på golfferie bør du kanskje velge å reise til Spania eller et annet land i Sør-Europa. I Spania kan du reise hvor som helst og finne en golfbane – også på Kanariøyene. Skal du reise sammen med noen som heller nyter solen mens du spiller golf er nettopp Spania et godt alternativ. I de mørkeste månedene av året er nok Kanariøyene stedet der du vil finne det beste været, og turoperatørene står nesten i kø for å skreddersy slike turer for sine kunder. Disse tilbyr blant annet egen golfvert og garanterte starttider, så her er det bare å velge og vrake. Tenerife er den av Kanariøyene som stikker seg ut i positiv forstand, men som sagt finner du golfbaner på alle de kanariske øyene. Som alle nordmenn vet, kan imidlertid det å spille golf i Spania være relativt utmattende. Høye temperaturer og sterk sol gjør det absolutt nødvendig å koble av mellom slagene på et skyggefullt sted. De obligatoriske hvilepausene trenger imidlertid ikke være kjedelige. Du kan for eksempel lese en god bok, ta et slag kort med gode venner eller spille en runde på spilleautomaten Starburst på et nettkasino. Kanskje du vinner tilbake hele turen! Uansett vil Spania, og da kanskje spesielt Kanariøyene, være et godt avbrekk i den mørke årstiden.

Frankrike

le-golf-nationalFrankrike byr også på golfferie til sine turister. Det finnes godt over 600 golfbaner og golfklubber i landet, og det er ikke til å stikke under en stol at Frankrike også kan by på mye mere enn bare akkurat golf. Det franske kjøkkenet og den franske vinen alene er verdt turen. Du bør også få med deg den romantiske hovedstaden Paris og Den franske rivieraen. Eller hva med en kombinert golf og spa-ferie? Den beste banene i Frankrike sies å være Golf De Morfontaine i Picardie. Dette er bare én av 21 golfbaner i dette området av Frankrike. Selv om ikke alle turoperatørene arrangerer golfturer til Frankrike, finnes det noen som har spesialisert seg på akkurat dette markedet.

Uansett hvor du velger å dra, ønsker vi deg en god golfferie!

Privacy Policy