Golfbaner

2013-11-19_1515Det finnes mange golfbaner i Norge. Noen velger også å spille golf når de er på ferie i utlandet. Golfbanene er svært forskjellige, etter hvilket land de ligger i. Landskapet er unike for hver bane, og her i Norge må man også ta hensyn til vær og vind. Andre steder i verden er været mer stabilt og banene er åpne større deler av året. Likevel tilbyr de norske golfbanene variert spill og spennende utfordringer. I Nord-Norge kan man spille golf i midnattssol, noe som lokker mange utenlandske spillere.

Dersom man ønsker å spille golf utendørs i vinterhalvåret, må man ut av landet. De norske banene er bare åpne i sommerhalvåret. Sesongen er også mye lenger på Sørlandet enn i Nord-Norge.

Nihulls og attenhulls

De fleste golfbaner har enten ni eller atten hull. Noen baner har også bare seks hull. En fullverdig golfrunde består av 18 hull. Dersom banen har ni hull, spilles hvert hull to ganger. Hvis det er seks hull på banen, spilles hullene tre ganger.

Golf er blant verdens mest populære idretter, og kan spilles både av unge og gamle. Når man spiller golf, får man både mosjon, frisk luft og en sosial opplevelse. Det finnes golfbaner over store deler av Norge. Mange av dem har bare ni hull, men det finnes også baner med 18 hull.

Man må gjennom et grunnkurs for å få lov til å spille. Et slikt grunnkurs tilbys hos de fleste golfklubber. Klubbene kan også kreve et visst ferdighetsnivå før spillere får bruke golfbanene deres.

Hullene på hver bane er forskjellige. De er ofte omgitt av hindre som sandbunkere og dammer, som gjør spillet ekstra utfordrende. I Norge er det også mange trær på golfbanene, Golfbanene har som regel egne treningsområder, for eksempel treningsgreener, treningsbunkere og driving range. Der kan man perfeksjonere slagene sine. Noen klubber har også egne treningsbaner for nybegynnere, og en golfskole.

Virtuelle golfbaner

Om ikke været skulle vise seg fra sin beste side, finnes det andre alternativer for den golffrelste. Virtuelle golfbaner og simulatorer er kommer for å bli. Det finnes en rekke virtuelle golfspill, både til PC og konsoll. En ting som har blitt populært de siste årene er golfbaserte pengespill og spilleautomater. Disse, med mer, kan man lese om, og spille på Casino Saga. Golfsimulatorer er beregnet for de som liker et litt mer praktisk og fysisk spill. Når man sier golfsimulator, mener man et innendørs golfspill, som er veldig likt vanlig golf, med en ekte ball og en ekte kølle. Man slår derimot ballen mot et lerret, som enkelt sagt har en prosjektor som lyser på seg, slik at man kan se golfbanen, og sikte på hullet. Det finnes selvsagt større og mer avanserte simulatorer, men disse koster hundretusener av kroner, og er derfor uoppnåelig for de fleste.

Golfbaner i ulike terreng

Tilbake til fysiske golfbaner. Terrenget varierer naturlig på alle golfbaner, men det finnes også baner som er lagt til spesielle steder for å gi unike opplevelser. Noen ligger ved kysten, noen ligger i skogsområder, og i andre land finnes det baner i ørkenen. Det finnes til og med golfbaner på fjellet eller på øyer.

Golfferier har blitt populært. I Norge kan man bare spille golf om sommeren, men dersom man drar til Syden, kan man spille golf også om vinteren. En av tingene som gjør golf så spennende, er at alle baner er unike og har sine særpreg. En del av utfordringen med sporten er å velge de rette køllene for de rette forholdene. Dette er selvsagt spesielt viktig for en profesjonell spiller, men amatører liker også utfordringene og variasjonene denne sporten byr på.

Golf kan være så krevende eller så avslappende som man ønsker. Man kan spille rolig og bare nyte naturen og den friske luften, eller man kan velge et høyere tempo og få mer trening. Mange spillere bruker også mye tid på å perfeksjonere slagene sine for å få best mulig kontroll på ballen.

Privacy Policy