Finnes det gode kvinnelige golfspillere?


Det har vært mange gode kvinnelige golfere opp gjennom tidene. Men hvem er egentlig regnet som de beste?

Ja, for det er jo faktisk det som er spørsmålet. Hvem er de beste kvinnelige golfspillerne? Allikevel så skjer det noe spesielt når du søker på kvinnelige golfspillere på engelsk, du får opp flere artikler med fokus på de vakreste golfspillerne. Riktignok har golf vært veldig mannsdominert, men det burde da virkelig være kvinnenes evner på golfbanen som har noe å si, ikke hvor vakre de er? Nei, la oss heller se på de damene som har fått til ting på golfbanen, som for eksempel Kathy Whitworth.

Kathy Withworth

Kathy ble født i 1939 i Texas og ble en av de virkelig store kvinnelige golferne med ikke mindre enn 88 LPGA seire siden hun ble profesjonell golfspiller i 1958. Det er ingen andre som kan skilte med så mange seire i hverken LPGA eller PGA. Hun var også en pioneer når det kom til lønn ettersom hun var første kvinne som tjente 1 million dollar på sin golfkarriere. Hun er i dag medlem i World Golf Hall of Fame.

Carol Mann

En annen kvinnelig golfer som er med i World Golf Hall of fame er Carol Mann som startet å spille profesjonelt i 1960. Hun har i sin karriere vunnet 38 turneringer og to store mesterskap. I 2008 fikk hun prisen «First Lady of Golf Award» fra PGA of America.

Annika Sörenstam

Når hun sluttet med profesjonell golf hadde hun ikke mindre enn 90 internasjonale seire med seg hjem til Sverige. Hun er uten tvil en av de kvinner som har tjent mest penger på golf med sine 22 millioner dollar. Hun har også vunnet ikke mindre enn 8 Player of the year-priser som gis ut til de LPGA spillerne som hver sesong har lavest poeng.

Suzann Pettersen

Eller «Tutta» som hun kalles, er uten tvil den beste norske golfspilleren. Hun har kommet opp til nummer 2 på verdensrankingen i september 2009 og mai 2011. Ikke mindre enn 15 seire på LPGA-touren og på Ladies European Tour har hun 7 seire. Det er kanskje ikke så rart siden hun begynte å spille golf når hun var 6 år gammel og faktisk har vært norgesmester hele fem ganger. På idrettsgallaen har hun blitt kåret til «Åres kvinnelige utøver» tre ganger.

Mickey Wright

Wright begynte som profesjonell golfer i 1954 ble medlem av LPGA Tour i 1955. I løpet av karrieren hadde hun ikke seire i mindre enn 13 store mesterskap og 82 LPGA seire. Hun er også medlem av World Golf Hall of Fame. Hun har også blitt kåret til verdens 8nde beste golfspillere to ganger, og da var hun den som kom høyest av alle kvinnene i kåringene. Hun var en stjerne på golfhimmelen og regnes av mange som den ubestridte beste kvinnelige golferen.

Vil du vedde?

Det finnes mange sterke spillere i dag også som for eksempel In Gee Chun, Ariya Jutanugarn, Lexi Thompson, Cristie Kerr og Son Yeon Ryu som alle nå holder gode plasseringer på LPGA Touren. Skal man følge med på kvinner i golfen i dag er dette noen navn som man bør merke seg. Spesielt om man har planer om å gå inn på casino på nett hvor man kan gjøre alt fra å spille på spilleautomater til å vedde på sport. Skal man vedde på sport som golf gjelder det også å ha litt kunnskap om både mannlige og kvinnelige spillere før man satser penger på eventuelle resultater. Golf har også et komplisert regelverk som kan være greit å sette seg inn i for å forstå selve spillet. Da kan man vedde basert på kunnskap og ikke grunnløse antagelser om hvem som skal vinne.

Privacy Policy