De beste mannlige golfspillerne

2013-11-19_1520

Mange regner Tiger Woods som den beste mannlige golfspilleren gjennom tidene. Han har ikke det høyeste antallet seire, men han har oppnådd større berømmelse enn de aller fleste spillerne. Han har vunnet 14 majors. Han har vunnet flest pengetitler og blitt kåret til Årets spiller flere ganger enn noen andre. Han har flere PGA tourseire enn storspillere som Jack Nicklaus, og har flere sesonger med flere enn fem seire enn noen andre. Han dominerte golfsporten i mange år, og etter noen dårlige år, er han nå på vei tilbake igjen.

Jack Nicklaus var ikke like dominerende i sin tid som Tiger Woods, men han var en svært stabil spiller som var jevnt god gjennom karrieren. Han vant 18 majors, og flere turneringer enn Woods.

Ben Hogan var en spiller som slet lenge med å slå igjennom for fullt. Men da han slo gjennom klarte han 9 majors og 62 seire. Karrieren hans ble dessverre ødelagt av en bilulykke.

Bobby Jones var en stor spiller på 1920-tallet. Han vant 13 majors, og vant alle datidens fire majorsturneringer samme år i 1930. Han sluttet å spille da han var bare 28 år gammel, og startet deretter The Masters.

Andre kjente mannlige golfspillere

Arnold Palmer vant 62 PGA-turneringer, inkludert 7 majors. Han gjorde også mye for golfsporten med spillestilen sin, og skapte mye oppmerksomhet rundt sporten.

Sam Snead vant 82 PGA-turneringer, inkludert 7 majors. Den første seieren hans kom i 1936, og den siste i 1965. Han kom på tredjeplass i PGA i en alder av 62 år, og klarte 67-66 i de to siste rundene av Quad Cities Open da han var 67.

Tom Watson vant British Open 5 ganger. Han var en allroundgolfer, som faktisk var bedre enn Nicklaus i en periode. Han vant 39 PGA-turneringer, inkludert 8 majors.

Gary Player vant bare 24 PGA-turneringer, men det var hovedsakelig fordi han reiste veldig mye, og også spilte i mange andre turneringer. 9 av PGA-seirene hans var majors, og han vant mer enn 100 turneringer i tillegg til PGA-seirene.

Byron Nelson vant 52 seire, inkludert 5 majors, men han sluttet også i ung alder. Hans beste sesong var i 1945, da han vant 18 seire, 11 av dem på rad. Ingen andre har noen gang klart noe tilsvarende.

Phil Mickelson hadde ingen spesiell kjempesesong, men vant jevnt og trutt gjennom karrieren sin. Han vant i tre av de fire majorsturneringene, totalt 5 majors, og vant 42 PGA-turneringer.

Det er mange andre mannlige golfspillere som også bør nevnes blant de beste gjennom tidene. Blant dem er Seve Ballestero, Billy Casper, Vijay Singh, Nick Faldo, Bobby Locke og Ernie Els.

Golfsportens økende popularitet

Det er ikke lenge siden golf bare var for rike og privilegerte mennesker. I mange land er det få eller ingen golfspillere, nettopp fordi mange ikke har råd til å delta i sporten. Men golf blir stadig mer populært også utenfor Europa og Amerika. Nå kommer spillerne fra flere land enn før, noe som igjen øker sportens popularitet i andre verdensdeler.

Privacy Policy