De beste kvinnelige golfspillerne

2013-11-19_1518De aller mest kjente golfspillerne i verden er menn. Kvinner og menn konkurrerer som regel ikke mot hverandre i denne sporten, i hvert fall ikke på profesjonelt nivå. Men det finnes mange gode kvinnelige spillere. Enkelte av de beste kvinnelige spillerne har til og med konkurrert mot menn, selv om dette tilhører unntaket.

Kvinnelige golfspillere er ikke dårligere enn menn. Golf er en sport som passer like godt for kvinner som for menn, enten de spiller på amatørnivå eller som profesjonelle. Golfforbundene velger likevel å ha separate turneringer for menn og kvinner, både på nasjonalt og internasjonalt nivå.

De mest kjente kvinnelige spillerne gjennom tiden

Alle golfentusiaster har sine favorittspillere. De vil også ha ulike meninger om hvem som er de beste spillerne både blant mennene og kvinnene. Noen spillere har likevel gjort seg mer bemerket enn andre, både i antall seire og antall major-seire, og når man skal vurdere hvem som er tidenes beste spillere, er det ofte antall seire man vurderer ut fra.

Nancy Lopez vant 48 ganger. Hun er en av tidenes aller mest kjente kvinnelige golfspillere. Ingen andre vant like mye i hennes æra. Hun hadde også den beste individuelle sesongen i sin æra. Hun vant bare tre majors. Andre golfspillere har vunnet flere, men hun var likevel blant de beste kvinnelige spillerne i sin tid.

Babe Didrikson Zaharias vant 41 tour-turneringer, 10 majors, og mange amatørturneringer. Hun spilte også mot menn. I 1945 spilte hun fire PGA-turneringer sammen med mannlige konkurrenter, og klarte 36-cuten i tre av dem. Ingen andre kvinner har hatt en tilsvarende suksess. Det er heller ikke vanlig at kvinner spiller mot menn. Mange av dem kunne kanskje klart seg godt mot menn, men det er sjelden reglene tillater dette.

Kathy Whitworth vant 88 LPGA-turneringer. LPGA er kvinnenes PGA-tour. Ingen andre kvinnelige golfere har vunnet like mange turneringer, og ingen menn har vunnet like mye i en tour. Hun må derfor regnes som en av de beste kvinnelige spillerne gjennom tidene.

Mickey Wright vant 82 ganger, 13 majors. Hun vant mer enn 10 turneringer i fire år på rad, selv om hun sluttet som profesjonell golfspiller da hun bare var 34 år gammel.

Det er likevel Annika Sorenstam som regnes som den beste kvinnelige golfspilleren gjennom tidene. Hun konkurrerte mot noen av de beste kvinnelige spillerne som har spilt profesjonelt.

Norske golfspillere på kvinnesiden

Norges beste kvinnelige golfspiller gjennom tidene er Susann Pettersen, som har spilt på LPGA-touren. LPGA-touren er kvinnenes svar på mennenes PGA-tour. Pettersen har også spilt på det europeiske laget i Solheim Cup. Solheim Cup er kvinnenes svar på Ryder Cup, og går ut på at et amerikanske og et europeisk lag spiller mot hverandre. Begge disse turneringene arrangeres annethvert år. Kvinnenes turnering arrangeres de årene mennene ikke spiller Ryder Cup.

Norge har hatt flere gode kvinnelige spillere, men ingen av dem har oppnådd den samme stjernestatusen som Suzann Pettersen. Hun har vunnet mange viktige seire, og har gjort seg bemerket både i Norge og i utlandet.

Privacy Policy