Begynn å spille golf

2013-11-19_1522Når du begynner å spille golf, kan det være lurt å leie utstyr de første gangene. Golfutstyr er kostbart, og hvis du er usikker på om du kommer til å like sporten eller ikke, bør du holde deg til å leie. Start med å lære reglene, også reglene for banen du skal spille på. Dersom det er en lokal golfklubb i nærheten, kan du ofte ta grunnkurs for å lære deg spillet.

Et grunnkurs er den beste måten å lære spillet på. Det finnes videoer og bøker å få kjøpt, men det kan være vanskelig å lære seg det på egen hånd. Et grunnkurs hjelper deg å lære den rette teknikken, men selv med et grunnkurs bak deg, må du trene mye på egen hånd for å bli virkelig god.

Leie eller kjøpe utstyr

Det er mange fordeler med å leie utstyr i starten. Men dersom du finner ut at golf er en sport som passer for deg, bør du kjøpe det mest nødvendige, som er køller og baller. Det finnes sett med køller som passer både for nybegynnere og spillere på mellomnivå.

Hvis du kjøper egne baller, er det lurt å merke dem. Mange spiller med samme typer baller, og hvis det er mange spillere på banen samtidig, kan det være vanskelig å finne igjen ballen din hvis den ikke er merket. Hvis du mister ballen din i et spill, og ikke finner den igjen, får du straffeslag.

Tell køllene før du begynner å spille. Det er ikke lov å ha med mer enn 14 køller. De fleste nybegynnere trenger ikke så mange køller, men profesjonelle spillere har et stort utvalg av køller å velge blant.

Oppførsel på banen

Golfspillere forventes å holde seg til reglene og ikke prøve å jukse eller psyke ut motspillerne. Oppfør deg fint på banen, respekter andre, og ikke forstyrr eller ødelegg for motspillerne.

Ikke spør andre om råd mens du spiller. Du kan spørre om golfreglene dersom du er usikker, eller be andre hjelpe deg å beregne avstanden, men ikke spør om hva andre syns du bør gjøre. Ikke gi råd til andre, heller. Ikke slå treningsslag mens du spiller et hull. Når du spiller, skal alle slagene være en del av spillet.

Husk å skrive ned resultatet når du spiller match. Sørg for at scorekortet et fylt ut korrekt dersom du spiller slagspill. Returner det snarest råd.

Slå utslaget fra mellom merkene på utslagsstedet, ikke foran merkene. Du kan slå fra inntil to køllelengder bak linjen mellom merkene. Du får ingen straff for å spille fra utenfor området, men motspilleren kan kreve at du slår på nytt. I så fall pådrar du deg to straffeslag i slagspill, og må korrigere feilen.

Køllen skal svinges når du slår. Det er ikke lov å dytte ballen eller skyve eller dra den. Du kan rengjøre ballen når den ligger på greenen, men den skal i så fall legges tilbake på nøyaktig samme sted. Husk å ta ut flagget fra hullet før du putter.

Privacy Policy